dissabte, 30 de novembre del 2019

Pic du Piau (2696 m.)

La nevada de fa uns dies ha passat a millor vida després d'una setmana de pluges i temperatures càlides, així que poca cosa trobarem per fer esquí de muntanya en condicions. Optem per anar a les pistes de Piau-Engaly i mirar que podem fer per allà, però les rutes previstes inicialment no són factibles, així que remuntarem fins al capdamunt de les pistes i allà mirarem d'assolir el Pic du Piau.

La ruta no té molta història. Cal que remunteu per les pistes d'esquí sempre amunt. La pista blava central que recorre l'estació us portarà ràpidament fins al darrer remuntador...


...però a mitja pujada decidim variar una mica i tirem pel dret remuntant una pista sense trepitjar, més que res per tenir una mica més de sensació d'esquí de muntanya de veritat i provar les noves fixacions i ganivetes.



Arribem al darrer remuntador de l'estació i des d'allà iniciem l'ascens, a peu, cap al cim. No hi ha prou neu per pujar-hi amb esquís, com veieu. A la foto, l'avantcim del Pic du Piau...


...des d'on ràpidament arribem al cim del Pic du Piau. Alerta amb la cornisa que es forma a la part esquerra de la carena.


Finalment fem cim al Pic du Piau (2696 m.), on malgrat el dia tapat i ventós gaudim de bones vistes de les muntanyes del voltant.


 I fet el cim, retorn a les pistes i fàcil baixada fins a trobar de nou el pàrquing de l'estació.


En total, poc menys de quatre hores d'activitat que si més no serveix per treure el cuquet i començar a escalfar motors per noves sortides.

I si voleu el track, el teniu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada