dissabte, 9 de novembre del 2019

Puig de Millà (1025 m.)

A tocar del massificat congost de Mont-Rebei, teniu una sortida on el que és difícil és trobar-te algú. Des del poble de Millà podeu ascendir al Puig de Meià, un modest cim de tot just 1000 metres però amb bones vistes sobre el Montsec i una part del Pirineu. L'excursió arrenca just davant de l'església de Sant Pere de Millà (a la foto), des d'on perdem uns metres per anar a buscar el camí que ens farà sortir del poble.



Tot just sortir del poble trobarem la font del Cinto, antiga font que abastia Millà i on també hi havia els safarejos de la població. La foto que veieu a continuació no és del seu estat actual, ja que ara està tot bastant més cobert de bardisses i males herbes. Una altra de les conseqüències del despoblament, i és que aquests espais ara ja només poden recuperar-se a base de voluntarisme...

Foto: Shangrila (wikiloc.com)

Deixem enrere la font i creuem el barranc de les Arnes, des d'on començarem a guanya desnivell decididament, sempre per bon camí marcat amb fites i alguna marca de pintura verda. A la foto següent, vista de Millà amb el Montsec d'Ares a l'horitzó.


Guanyem altura fins que portem uns tres quilòmetres de marxa, i podem gaudir de vistes sobre el Montsec de l'Estall, la part ribagorçana de l'emblemàtica muntanya del Ponent català.


El camí continua planejant, i quan de lluny ja tenim vistes sobre el pantà de Canelles arribem al cim del Puig de Millà (1025 m.), marcat per un vèrtex geodèsic ben amagat entre la vegetació. Si en sou col·leccionistes, aquest també és un "100 cims" de la FEEC.


Des del cim cal que us apropeu al límit de les parets que cauen sobre el pantà. No només veureu l'embassament sinó que gaudireu de les vistes sobre les parets que formen el congost de Mont-Rebei. Més enllà, el Pirineu ben nevat.


Desfem el camí fins a una bifurcació ben indicada amb dos grans fites, i anem cap a la dreta en direcció al Pla de les Bruixes. Ara anirem trobant alguna fita però caldrà anar intuint el camí, ja que la vegetació sovint el tapa i pot ser perdedor. Feu-me cas i descarregueu-vos el track. A la foto següent, el (una part del gran) Pla de les Bruixes.


Al Pla de les Bruixes trobarem les traces d'una pista forestal, que seguirem i ja no deixarem fins al final de la ruta. El retorn per pista és una mica pesat, però a mitja baixada trobarem l'ermita de Sant Llobí, ideal per fer una parada.


I finalment, arribarem al minúscul poble de Millà, on posarem punt i final a la sortida.


Una sortida matinal, que fareu en unes quatre hores. Són uns catorze quilòmetres i uns quatre-cents metres de desnivell positiu. I si voleu el track, el teniu aquí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada