dilluns, 8 d’agost del 2022

Muntanyes de Bulgària: Lopushki Vrah (2694 m.)

Estada d'una setmana a Bulgària per descobrir els parcs nacionals de Rila i Pirin, situats al sud del país. Un país amb moltes possibilitats per l'excursionisme, que sorprenentmet no atreu gaire a la població local. A banda d'algunes rutes bastant massificades, és possible gaudir de la muntanya amb bastanta soledat.

Arribats al poble de Govedartsi ens instal·lem a l'hotel Djambazki, un "hotel familiar" (a Bulgària hi ha molts hotels que s'anuncien així) on realment ens tractaran molt bé. El menjar és excel·lent i disposen d'una piscina i jardins molt agradables per passar les tardes un cop acabada la jornada de muntanya. Govedartsi està a les portes del Parc Nacional de Rila, on hi ha múltiples opcions d'excursions i cims. La més coneguda és la dels Set Llacs de Rila, que la nostra guia ens aconsella no fer en època estival, ja que està farcit de turistes. Així, la nostra primera sortida serà per fer el cim del Lopushki Vrah, muntanya senzilla que té, això sí, unes vistes magnífiques.

Des del pàrquing de l'estació d'esquí de Malyovitsa comencem a guanyar desnivell per una zona boscosa que ens porta cap a les pistes...

...que trepitjarem breument perendinsar-nos de nou en els frondosos boscos de les muntanyes de Bulgària, una de les coses que ens ha sorprès en aquest viatge. Al llarg del recorregut trobarem indicadors de diferents colors amb les rutes de la zona.

Anem guanyant altura i els boscos van quedant avall...

...i els prats alpins van guanyant protagonisme. A l'horitzó veiem la muntanya de Vitosha, que queda a tocar de Sofia, i que és també un espai apte pel senderisme, el trail, i fins i tot compta amb una pista d'esquí. Tot un luxe a tocar de casa pels que viuen a la capital del país.

Seguim pujant i farem la primera parada al llac de Ionchevo, mentre comencem a tenir les primeres vistes cap als cims del voltant.



El llac marca la meitat de la pujada al cim, que cal guanyar després d'assolir el coll de Popovokopski...

...des d'on ja veiem el nostre objectiu.

La pujada fins al cim és senzilla, prat amunt, cosa que permet pujar a bon ritme...



...fins arribar al cim del Lopushki Vrah (2694 m.), marcat per les restes d'un pluviòmetre.

Des del cim, amplíssimes vistes cap a totes direccions. Al fons de la foto, podeu veure el cim del Musala (2925 m.), sostre de Bulgària.

Fem la foto de cim de tot el grup que hem vingut amb l'agència Bonviure, que organitza aquest viatge de muntanya i cultura a Bulgària per fer un tastet del país. La nostra guia és l'Ani Lulcheva (amb el jersei lila a la foto), que ens ha ensenyat racons ben bonics del seu país tot aprenent més de la història d'aquesta part dels Balcans.

Fetes les fotos iniciem el camí de retorn desfent la mateixa ruta...

...fent un cop d'ull cap al llac de Lopusko...

...i retrobant de nou la vegetació de baixada cap al punt d'inici.


I si voleu el track de la ruta, només heu de clicar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada