dijous, 11 d’agost del 2022

Muntanyes de Bulgària (III): Malka Todorka (2693 m.)

L'estada a Rila va acabar amb dos cims a la butxaca i la visita al monestir de Rila, situat en una de les valls d'aquesta zona del país. Des d'aquí també es poden fer algunes rutes de senderisme així com ascendir al Malyovitsa, fent mil sis-cents metres de desnivell, això sí. Monestir a banda, l'entorn on està és ben bonic, malgrat sigui un lloc ben concorregut pels turistes.

Acabada l'estada a Rila ens dirigim al Parc Nacional de Pirin, on tenim pensades fer un parell d'ascensions més. Instal·lats a l'hotel Dumanov del poble de Bansko (un dels centres d'esquí del país), serà des d'allà des d'on ens desplaçarem al refugi Vihren (a la foto següent) per fer l'ascensió al Malka Todorka.

El refugi porta el nom del pic Vihren (2917 m.), segona altura del país i que veieu a la foto següent amb el seu característic color blanc.

La previsió és que plogui, però de moment la meteo ens respecta la sortida. De camí cap al cim anem pujant pels llacs de Banderishki. El primer, l'Okoto Ezero o "llac de l'Ull", on s'emmirallen els cims de la zona.

Més amunt, seguint les marques roges i verdes arribem al Ribno Ezero o "llac dels Peixos", on realment és fàcil veure'ls a tocar de la vora del llac.

Seguim guanyant desnivell per anar cap al següent llac...

...conegut com el  "llac de les Granotes"...



...des d'on iniciem la darrera pujada cap al coll del Malka Todorka, deixant enrera el "llac Llarg", que veieu a la foto següent.


Seguint les marques verdes arribem al coll, des d'on veiem, a la vall veïna, els llacs de Vasilashki...
 

...i més amunt els Todorka Ochi o "ulls de Todorka".
 
 
Des del coll ja arribem ràpidament al cim del Malka Todorka (2693 m.), el cim petit dels tres que conformen el massís de Todorka. A la foto anterior podeu veure el cim "gran", situat just damunt de l'estació d'esquí que hi ha a la cara nord de la muntanya.
 

Fem la foto de cim, amb el Todorka "del mig" darrera nostre. Una cresta fàcil uneix els tres cims, però avui no és el dia, ja que no és tard però sí vol ploure.
 

(Foto: Ani Lulcheva)
 
Fem també la foto en un avantcim marcat amb la bandera de Bulgària, no fos cas que al final no féssim cim...

 
...i desfem el camí de baixada cap al coll i els llacs...



 
...per arribar de nou al refugi Vihren on, com veieu, s'hi pot arribar en cotxe.

 
I aquí acabem les ascensions per Bulgària, ja que el temps evoluciona a pitjor i la pluja ens impedirà fer el darrer cim que teníem programat. Tot i això, hem pogut conèixer els parcs de Rila i Pirin i fer una introducció a les muntanyes de Bulgària, realment amb moltes possibilitats. Esperem poder tornar-hi!
 
I si voleu el track del Malka Todorka, cliqueu aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada