dijous, 20 de gener del 2022

La Roca Corbatera (1163 m.)

Si bé a l'estiu potser fa massa calor per anar al Montsant, l'hivern és una de les millors èpoques. L'orientació solana de gran part de la serra, la fa ideal per caminar, córrer, escalar, sense haver de patir excessivament per passar fred. Tot i això, aquests dies de gener són de fred intens, amb gel i gebre que no marxaran en tot el dia. Deixem el cotxe a l'ermita de Santa Magdalena, pujant des d'Ulldemolins, on el fred sí es deixa notar.

Des de l'ermita, prenem el GR 171, per on comencem a guanyar altura i tenim les primeres vistes del dia, com aquesta sobre el poble d'Ulldemolins.

El camí va pujant fins arribar al Pi de la Carabasseta, un arbre emblemàtic de la zona. Queda clar des d'on bufen el vents dominants, no?

Des d'allà iniciem una tram de baixada cap al Toll de l'Ou...


...que es troba al fons d'un barranc i on, com veieu, el sol no hi tocarà en tot el dia, oferint-nos un paisatge quasi nadalenc.


Del fons del barranc tornem a guanyar altura, primer per corriol i després per pista...

...fins arribar a la zona de les Coves Fredes...

...on trobarem una bassa que ens indica que el fred es manté ben viu.

Des d'allà seguim per una pista en direcció a les altures de la serra del Montsant, i anirem a buscar un camí que ens porta cap a la Font del Manyano, on l'aigua surt ben fresqueta.

Des d'allà, anem seguint un corriol que ens porta cap a la carena. Alerta amb les zones rocoses on el gebre no ha marxat!

Arribats a la carena només ens queda planejar fins a la Roca Corbatera...

...fins arribar al vèrtex que marca el cim a 1163 metres, la màxima altura del Montsant.

Comencem el descens, baixant primer cap a l'ermita de la Mare de Déu de Montsant...


...des d'on seguirem les marques del GR 171 per un enlairat corriol que passa per damunt de diversos graus. Si no fes tant fred, haguessim provat de baixar-ne algun per anar a  recuperar el cotxe, però el gebre present sobre la roca aconsella seguir el camí fressat...

...que ens ofereix unes vistes magnífiques cap a la banda d'Ulldemolins. Seguint el camí, arribarem de nou al Pi de la Carabasseta, i des d'allà baixarem cap a l'ermita de Santa Magdalena.

En total, uns 18 quilòmetres i 1000 metres de desnivell, que fareu en unes sis hores, parades a banda. I si voleu el track, només heu de clicar aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada