dijous, 12 d’agost del 2010

Pic de Tristaina

Situat prop del domini esquiable d'Ordino, el Pic de Tristaina és un bonic cim situat a la frontera d'Andorra amb França al qual accedirem per una zona de llacs. Zona concorreguda, ja que hi trobarem famílies que hi van a passar el dia i pescadors, però a mesura que anem guanyant altura guanyarem també en ambient alpí. La zona també és una zona de pas del GR11, a través del Port de l'Arbella, o sigui que la concurrència de gent -per tot plegat- està garantida.

Conforme ens apropem al punt d'inici, les vistes prometen una bona jornada de muntanya. A la foto, la pista que arriba al capdamunt de l'estació i els cims del voltant.


Iniciem el camí pujant a tocar dels estanys i en direcció al Port de l'Arbella. Durant la ruta trobarem uns punts grocs i alguna fita per indicar-nos el camí.


L'estany Primer o de Baix, el primer que trobem de camí cap al cim i on trobem també bastants pescadors... 


 ...que anem perdent de vista conforme guanyem altura. Aquí podeu veure els estanys del Mig i el de Més Amunt (un nom ben curiós!).


El camí continua amunt cap al Port de l'Arbella. No hi arribarem, sinó que girarem cap a l'esquerra iniciant un tram entretingut però no difícil. La boira serveix per donar ambient!


Una fàcil cresta (només posar les mans) ens porta cap al cim. Sota nostre, el Port de l'Arbella.


Una mirada cap al vessant francès ens descobreix un estanyet...


...i una altra mirada ens permet veure la Pica, des d'una perspectiva poc habitual. D'esquerra a dreta, la Punta Gavarró, la Pica d'Estats, el Verdaguer i més a la dreta, el Montcalm.


Des del cim, cap a França, l'estany Forcat i el refugi del mateix nom.


I finalment la foto del cim del Pic de Tristaina, a 2876 metres.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada