divendres, 24 d’agost del 2012

El Ventolau (2851 m.)

La zona de l'estació d'esquí de Tavascan és un racó privilegiat del Pallars Sobirà. A l'hivern, la neu possibilita diverses sortides d'esquí de muntanya a cims d'un nivell molt assequible (Campirme, Coma del Forn) o bé permet gaudir d'unes pistes que per la seva ubicació i concepció tenen més d'alta muntanya que no pas d'una estació d'esquí convencional, com és el fet que molta gent aprofita per agafar el remuntador i baixar fora pistes. A més la localització i orientació de l'estació facilita la innivació quan en altres llocs encara estan patint per si podran esquiar o no.

A l'estiu, no només es poden fer els cims abans esmentats (una agradable excursió) sinó que també es pot pujar amb facilitat al cim més alt de la zona, el Ventolau. No és que a l'hivern no es pugui fer -de fet ja ho vam intentar fa uns anys- però el camí d'accés al Ventolau per aquesta banda (la Coma del Forn) és en alguns trams d'un pendent mantingut que fa que amb neu s'hagi d'agafar en bones condicions (no va ser el nostre cas un ja llunyà hivern de 2006).

La ruta s'inicia, doncs, des del pàrquing de l'estació. Després d'un curt tram per una pista forestal que circula a tocar del telecadira, ens endinsem a la Coma del Forn on el camí agafa ja un fort pendent.


Vista enrera el pàrquing queda molt avall.


Anem guanyany altura i quan el terreny planeja una mica ja veiem el nostre objectiu (a la dreta de la foto) i el seu veí Pic dels Tres Estanys, que també es mereix unes fotos tot i no ser tan conegut.




Aquesta en blanc i negre, per variar...


I després d'una darrera pujada, arribem al cim del Ventolau (2851 m.), des d'on hi ha unes vistes espectaculars. Un cim solitari tot i ser ple agost mentre a la propera Pica d'Estats hi ha "overbooking".


El Pic de Certascan, a la dreta.


La zona del Montroig amb els estanys de la Gallina. Al costat del primer estany (a la dreta) hi ha el refugi del Montroig.


L'estany Major de la Gallina des del cim del Ventolau.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada