diumenge, 16 d’octubre del 2022

Gran Tuc de Colomèrs (2933 m.)

Ni a la primera, ni a la segona, sinó a la tercera, hem aconseguit fer cim al Gran Tuc de Colomèrs, per la banda de la Val d'Aran. Un cop la neu acumulada i un altre cop un mal càlcul de les hores que tardaríem a arribar-hi, van impedir que puguéssim coronar-lo, però aprofitant que encara no ha nevat i que ara la pista dels Banhs de Tredòs està oberta, hem pogut fer cim al punt més alt del circ de Colomèrs.

Sortim del pàrquing del refugi (la pista d'accés està tancada entre el 15 de juny i el 15 de setembre) i enfilem en direcció al refugi de Colomèrs. Tot i que no cal passar-hi, pugem a treure el cap a l'Estany Major de Colomèrs, ja que la vista bé s'ho val. Al costat d'aquest estany trobareu també el refugi de Colomèrs.

Des d'allà anem a buscar el GR11, que seguirem amunt fins a trobar la bifurcació cap a l'estany de Pòdo, i passant a tocar dels estanys Llarg de Colomèrs, Redon i Obago.

Si no heu visitat mai la zona, el circ de Colomèrs és una de les zones més boniques de la Val d'Aran. Fer-ho a la tardor, amb els colors dels arbres canviant i amb poca gent rondant per aquí, ho fa encara més espectacular. L'agulla destacada de la foto és el Tuc de Pòdo (2729 m.), i a la seva esquerra, veieu el Gran Tuc de Colomèrs.

  (Foto: Jacint Millat)

Pujant anireu trobant fites que us indiquen el bon camí, i és que per tal de no donar més tombs del necessari -l'ascenció és llarga-, cal localitzar el pas clau del Portal de Colomèrs. Si us hi fixeu, és la petita esquerda de l'esquerra que hi ha a la cresta del fons de la foto.

 (Foto: Jacint Millat)

En tres hores de camí arribem al Portal de Colomèrs, on fem una breu parada i passem a la vessant ribagorçana.

Prenem un sender a la dreta que va prop de la carena, mirant de no perdre altura per tal de no haver de remuntar més desnivell. Encara lluny, veiem el Gran Tuc de Colomèrs...

...i un cop arribats al coll de Colomèrs, marcat amb una gran fita, ja només caldrà remuntar els darrers metres fins al cim.

Fem les fotos de cim i gaudim de les vistes cap als llacs. Fins aquí hem tardat unes quatre hores.



Desfem el camí per tornar al punt d'inici, tornant al portal de Colomèrs, baixar en direcció als estanys...

 (Foto: Jacint Millat)

...i arribar de nou al cotxe en unes tres hores i mitja des del cim. En total, una sortida d'unes set hores i mitja, mil cent metres de desnivell i que si us voleu descarregar trobareu aquí.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada