diumenge, 11 de febrer del 2018

GR5: Montseny - Collformic

He de reconèixer que si em preguntessin quina muntanya que no conec voldria conèixer, el Montseny no estaria -almenys fins ara- entre les meves prioritats. Però com equivocar-se és humà i rectificar de savis, doncs reconec que estava ben equivocat.

Malgrat les diverses escenes "domingueres" que hem pogut observar (gent mal equipada per fer muntanya, gossos sense lligar i caravanes de cotxes, entre altres) aquest massís té possibilitats excursionistes que ens allunyen de tot això i ens permeten gaudir d'aquesta muntanya. Això sí, cal perdre's pels senders de la muntanya i evitar les àrees de més fàcil accés com el Collformic, on vam acabar aquesta ruta.

Iniciem el camí al poblet de Montseny, saturat de tot-terrenys d'alta gamma que pocs camins han trepitjat, i seguim les marques del GR5 en direcció al Collformic. Les primeres vistes, gràcies a les nevades i pluges dels darrers dies, ens recorden més al Pirineu que a una muntanya del pre-litoral.


 El GR5 circula entre boscos, barrancs i masies, en mig d'un territori molt humanitzat...



...però amb bonics trams de bosc que ens transporten a altres latituds.



Més o menys a mitja ruta trobem la Font del Vilar...


...situada a pocs metres del gran mas del Vilar de la Castanya. Aquesta masia pertany actualment a la Generalitat de Catalunya i és un dels espais d'oci que promociona el Parc Natural del Montseny. Avui estava tancada, però amb el bon temps segur que deu estar ple de gent.


Des del mas, tenim les primeres bones vistes sobre les altures del Montseny. A la foto següent, els Agudes i el Turó de l'Home, tot ben nevat.


A mesura que anem guanyant altura, el bosc és cada cop més obac i tancat, i això fa que la neu es conservi. A partir d'aquest punt ja l'anirem trobant fins al Collformic.


Cap als 1000 metres l'acumulació de neu ja és important, i les vistes, gairebé alpines.


Més amunt arribem a les restes d'una construcció anomenada "el Cafè", i que era, precisament, un antic cafè on els traginers descansaven en les rutes que travessaven el Montseny. Avui en dia no en queda res.


Arribats al Pla de la Calma tombem a la dreta en direcció al Collformic. Des d'aquí, tenim unes vistes espectaculars cap a Montserrat...


...el Turó de l'Home i les Agudes....


...i cap a la Plana de Vic.


Degut a l'acumulació de neu, les masses de gent que habitualment deuen arribar aquí des del Collformic sembla que avui no s'han allunyat gaire del cotxe, la qual cosa ens fa gaudir en solitari d'aquest espai...


...o gairebe en solitari, ja que n'hi ha que -igual que nosaltres- també han aprofitat les condicions de neu que hi ha al Montseny per fer activitats per aquesta zona.


I després d'unes quatre hores de camí, arribem al Collformic, on anem retrobant senyals de civilització que posen fi a aquesta caminada pel GR5.


I sí voleu el track de la ruta només heu de clicar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada