dissabte, 28 de març del 2015

Volcans de la Garrotxa

A peu, en ruta o de turisme, la visita als volcans de la Garrotxa sempre és  agraïda. Unes muntanyes singulars, de les quals n'hi ha ben poques al nostre país, donen a aquesta comarca un caràcter molt marcat. El color característic de la pedra volcànica i la presència de nombroses fagedes, acaben d'amanir el territori.

Més o menys es tarda unes quatre hores a fer un circuit caminant pels volcans més emblemàtics i la fageda d'en Jordà, la més coneguda, però aquest cop variarem una mica la ruta, i per fer-la més llarga la BTT és el mitjà ideal.


Sortim d'Olot seguint un dels itineraris a peu que porten cap a la zona volcànica. Un breu tram urbà i després llum verda cap a les primeres rampes del dia...




El camí puja fort d'inici, cosa que ens obligarà a fer equilibris damunt la bici, o remuntar a peu quan sigui impossible pedalar. Les pedres volcàniques que sobresurten del camí no és que ajudin gaire precisament.


 Més amunt la cosa millora, i aviat comencem a guanyar quilòmetres...



 ...fins a trobar un dels primers volcans de la zona, el Croscat, amb una característica terra de color ferro.



El camí continua amb trams de pista, corriol i asfalt...


(Foto: Jacint Millat)

...en direcció a la Fageda d'en Jordà, possiblement la més coneguda del país. Tot i que a la tardor és quan podem trobar els colors més espectaculars, aquest lloc és bonic en qualsevol època de l'any.


(Foto: Jordi Curià)


(Foto: Jordi Curià)

Des de la fageda, anirem cap al Volcà de Santa Margarida, on no s'hi pot accedir en bici, segons ens indiquen. Així, caldrà empènyer la bici amunt...



...i baixar a peu cap al cràter, molt conegut perquè hi ha un ermita dins seu.


 (Foto: Jacint Millat)


 
A partir d'aquí tocarà afrontar les rampes més dures, amb un sòl difícil de tractar, que farà que no sempre puguem dominar-lo. "Garrotxa" significa "terra aspra, de mala petja", i en aquesta pujada ens ha quedat ben clar! Després, descens directe, per corriol i pista, cap a Sant Feliu de Pallerols...



...on agafarem el bicicarril per tornar cap a Olot...



 ...rodant a tocar de camps de conreu...


...o de trams encaixonats, ara plens de vegetació, per on circulava l'antic ferrocarril.


I després d'una darrera pujada al Coll de Bas, directes cap a Olot, amb vistes cap al Pirineu per acabar a l'hostal Sant Bernat (bon allotjament i magnífic esmorzar energètic) aquesta primera jornada de BTT.


I si voleu el track de la ruta, només heu de clicar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada