diumenge, 23 de desembre del 2012

Al cim petit hi ha la bona confitura

Sense saber ben bé que trobarem, ja que realment ha nevat molt poc per ser desembre, marxem cap a la Val d'Aran amb la intenció de preguntar "què es pot fer?" i fer algun cim a l'endemà (esperem que no torni a tocar el Baciver, que ja he pujat unes quantes vegades).

Fem nit al refugi de Salardú on coincidim amb uns companys de l'expedició del Roger al Kazakhstan i que ens diuen que a l'endemà aniran cap a la zona del Portilhon, doncs sembla que allà és on hi ha més possibilitats de neu. Així doncs, cap allà anirem i mirarem de pujar al Tuc deth Plan dera Sèrra, un modest cim de menys de 2000 metres però que almenys...té neu.

Aparcat el cotxe al costat d'una evident entrada, iniciem un "carreteo" d'esquís per la pista. Finalment, al cap de 40 minut, ens els podem calçar i començar a foquejar.


(Foto: Roger Segarra)

La pujada per la  pista és realment un pal i la neu que hi ha... no comment! Tot i això, val la pena arribar al Coth de Baretges

 (Foto: Roger Segarra)

i meravellar-se amb la vista...


A la foto següent, el nostre objectiu. Cim petit, sí, però almenys tindrem una bona pala de baixada, ja que a més aquí la qualitat de la neu ha millorat sensiblement. Tot i això no n'hi ha gaire.


 Iniciem l'ascens cap al cim

 (Foto: Roger Segarra)

i al cap de poc hi arribem. Cim del  Tuc deth Plan dera Sèrra (1972 m.). Vistes molt xules sobre la zona de Luchon.


Després d'una ràpida baixada, la pista un altre cop, des d'on només quedarà baixar fins al pàrquing.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada