diumenge, 16 de març del 2008

Vall de Champsaur (Hautes-Alpes): Le Palastre (2278 m.)

Als inabastables Alps qualsevol vall té cims i paratges més que interessants. Estiu, hivern, primavera o tardor, qualsevol època de l'any és bona per apropar-se a aquestes grans muntanyes del centre d'Europa. A la regió francesa dels Hautes-Alpes trobarem bones esquiades a cims assequibles que, amb bona neu, ens asseguren descensos per recordar.

La primera de les sortides la fem a Le Palastre, un petit cim de 2278 m. que ens servirà per escalfar motors en aquest inici de setmana d'esquí de muntanya a la vall de Champsaur.

Una vista de la vall de Champsaur, on a banda de les opcions de l'esquí de muntanya també hi ha un parell de pistes d'esquí considerades -als Alps- petites. Tan "petites" com Vaquèira. Això sí, molt més barates.

(Foto: Roger Segarra)

Arribats al pàrquing, preparem el material per iniciar l'ascensió. Per aquí baix no hi ha neu contínua, així que tocarà carretejar una estona els esquís....



Finalment ens els calcem i iniciem l'ascensió. Neu magnífica, però el temps no tant. Esperem que no es tapi gaire i puguem gaudir de les vistes i la baixada.


 
Poc a poc anem pujant cap al cim. No és una sortida molt llarga però aquest és un dels cims emblemàtics de la zona i la qualitat de la neu convida a lliscar-hi.
 
(Foto: Roger Segarra)

 Està núvol, però el paisatge és brutal...



I finalment molt a prop del cim...


...on quan hi arribem es tapa el cel... Típic!


El temps no convida a quedar-s'hi, així que cap avall a disfrutar de la baixada i preparar una nova ascensió.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada