diumenge, 19 de març del 2017

El Puigllançada (2409 m.) i la Tossa d'Alp (2537 m.)

Fa uns anys, durant la travessa dels Cavalls del Vent,vam fer nit al refugi del Niu de l'Àliga, situat a 2520 metres, a tocar del cim de la Tossa d'Alp. Va ser un descobriment perquè no coneixia la zona, i la veritat és que l'arribada a la Tossa provinents del refugi de Sant Jordi, ens va permetre fer una bonica etapa per l'alt Berguedà, una zona més alpina del que esperava.

Però a l'hivern... la veritat és que no m'ha acabat de convèncer la Tossa. Iniciar la ruta en una estació d'esquí encara rai, per haver de remuntar tanta estona per les pistes li resta bastant caràcter muntanyenc a l'ascensió, i el mateix fet d'estar dins el recinte esquiable fa que hi hagi gent per tot arreu.

Els primers passos de la sortida ens porta a buscar el millor camí pels boscos de la Molina, ja que no hem començat a foquejar on comença el track, intentant evitar al màxim (missió impossible) les pistes d'esquí...

(Foto: Jacint Millat)

...fins que enllacem amb el track que, evidentment, remunta pista amunt. 



 Acaba la pista i posem direcció al Coll de Pal, fent un llarg flanqueig...

 (Foto: Jacint Millat)

...que ens porta a creuar una carretera. No és el primer cop que passem per una carretera amb esquís, però sí és el primer cop que ho fem en una carretera...oberta al trànsit! Surrealismeee...!!!



Arribats al Coll de Pal, l'expedició es divideix i els més forts pugen al Puigllançada per poder fer els dos cims el mateix dia. A la foto següent, la Tossa d'Alp des del cim del Puigllançada (2409 m.)


 (Foto: Jacint Millat) 

Retrobats al Coll de Pal, iniciem l'ascens cap a la Tossa. Primer per unes llargues pales...


(Foto: Jacint Millat)

...i un cop a la carena, comença la part més alpina de l'ascensió. La part de dalt de la Tossa si val la pena veure, amb el camí passant encaixonat entre el rocam...



...i que també ens permet tenir bones vistes sobre les muntanyes veïnes, com el Cadí.



Finament apareix davant nostre el Niu de l'Àliga, el refugi situat a tocar del cim de la Tossa...


...on avui hem pujat per veure a la nostra companya Rosa, que hi treballa de fa uns mesos. Fa uns dies es va fer la foto amb el Ferran Latorre, avui se la fa amb l'altra part de l'elit de l'alpinisme català...


Acabada la visita, anem a fer el cim de la Tossa d'Alp (potser el cim més proper a un refugi de tot el Pirineu, només cinc minuts de trajecte!), i feta la foto tirem avall per les pistes d'esquí.


I si el voleu, nosaltres vam seguir aquest track.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada