dissabte, 9 de juliol del 2016

Castillo de Acher (2384 m.)

Un altre dels cims importants de la zona del Parc Natural dels Pirineus Occidentals és el pic conegut com el Castillo de Acher, ja que aquest cim sol sembla un petit massís independent que s'aixeca de forma destacada sobre la resta de cims de la zona. Té una curiosa forma allargada que li confereix aspecte de fortalesa, amb unes muralles imponents que es poden superar per pocs llocs.

La ruta cap al Castillo s'inicia des del pàrquing de la Selva de Oza, travessant un espectacular i tupit bosc per on guanyem altura només començar la ruta.



A uns 1700 metres acaba el bosc i comença una zona de prats alpins. El camí no dóna treva, i continua pujant fort muntanya amunt. Des d'aquí, ja veiem les muralles que conformen el Castillo de Acher, que superarem per una petita canal.


Conforme pugem, les vistes són espectaculars, i és que la situació isolada del Castillo de Acher fa que tinguem una magnífica vista de les muntanyes veïnes.




Cap als 2000 metres arribem a la part final de l'ascensió. El camí puja cap a un collat situat a les "muralles" del Castillo, guanyant altura per camí pedregós...


...fins que arribem a la part "interior" del Castillo i podem veure la curiosa forma d'aquesta muntanya. A la foto següent, la gent descansa una mica abans d'enfilar el darrer tram de camí cap al cim, que veieu al fons de la foto.


I aquí una panoràmica de l'interior del Castillo, intentant captar la forma curiosa d'aquesta muntanya. Aquestes puntes, vistes des de baix, són el que li dónen aspecte de castell a aquest cim, ja que semblem els merlets d'una muralla.



El darrer tram de camí ja no puja tant, i en poc temps arribem al cim del Castillo de Acher.



I finalment, el cim del Castillo de Acher (2384 m.)


Des del cim, vistes cap al Bisaurín (2670 m.), el cim més alt de la zona...


... i també cap als cims que hem ascendit aquests dies: la "Mesa", el Petrachema i el Mallo de Acherito.


Aquí podeu veure el cim del Mallo de Acherito i la vall per on s'ascendeix al cim. Realment llarga i poc concorreguda, tal com la vaig trobar jo ahir i com em confirmen un grup de bascos que em trobo al cim.


Fetes les fotos, cap avall hi falta gent, i pel mateix camí tornem al pàrquing de la Selva de Oza.


En total, uns cinc hores de sortida. Dos hores i mitja per pujar i un parell més per baixar. I si voleu el track, aquí el teniu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada