diumenge, 7 de març del 2010

Marxa dels Castells de la Segarra

La caminada que inagura la Copa Catalana de Caminades de Resistència és la Marxa dels Castells de la Segarra, una caminada de 55 km que uneix alguns dels castells més emblemàtics de la "Castella catalana" Aquesta XI edició ha variat una mica el recorregut per les obres del Segarra-Garrigues, fet que ha allargat la marxa uns 3 quilòmetres més. Sort que ens en vam assabentar quan ja havíem tornar a Cervera...

Precisament la sortida és des de la capital de la comarca, a les 7 del matí. Fa fresqueta però tothom té moltes ganes. N'hi ha que la fan corrent, nosaltres amb la calma.


Com es veu a la foto, és una marxa molt concorreguda, potser massa...


Tot i que el dia està núvol (a l'endemà va fer una nevada bestial), el contrast del verd del cereal és impressionant. La Segarra és fantàstica en aquesta època. El castell que veieu és el de Montcortés.


Durant la marxa anem trobant sucosos avituallaments, que et fen recuperar forces però també et donen ganes de quedar-t'hi... Aquí, esmorzant.


La caminada continua per pistes, pobles i camins...


...passant a tocar d'ermites i castells...


...fins que de nou es tanca el cercle a la capital de la Segarra. En total, unes 10 hores de camí que ens porten a fer una bonica ruta pel passat medievel de la comarca.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada